Spor ve İş Hayatı Arasındaki Denge
Spor ve İş Hayatı Arasındaki Denge

Spor ve İş Hayatı Arasındaki Denge

Spor ve İş Hayatı

Spor ve iş hayatı arasındaki dengeyi yansıtan bir görsel.

Spor, düzenli olarak yapıldığı takdirde kişilere fiziksel ve sağlık anlamda birçok fayda sağlamakadır. Günümüzde ise, hareket etmenin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu herkes tahmin etmektedir. Hatta, çalışma saatlerinde hareketsiz geçirilen süre ile düşünülmesi, spor ve iş hayatı arasındaki dengeyi farklı bir boyuta çıkarmaktadır. 

Düzenli olarak spor yapmak ayrıca salona gitmek, gerçekten kolay bir tempo değildir. Kişi, iş hayatı bittikten sonra, haklı olarak direkt eve gitmek, dinlenmek istemektedir. Bu isteğe karşılık, fiziksel ve zihinsel yorgunluğun üstüne bir de spor yapmak fedakarlık gerektirmektedir. 

Bu bağlamda, spor ve iş hayatı arasındaki dengenin sağlanmasında en önemli husus zaman olmaktadır. Zaman anlamında ele alındığında spor yapmak için önceden hazırlanmış antrenman programının olması çok yardımcı olacaktır. 

Sporu, profesyonel olarak yapanlar veya ileri derecede hayatına sporu yerleştirenler gibi haftanın 6 günü yapmaya gerek olmamaktadır. Ancak bir programa bağlı şekilde hareket etmek ve sürdürülebilir olmasına özen göstermek gerekmektedir. 

Spor Salonuna Gitmek

No:21 Boxing St. salonunda yapılan bir dersten görsel.

Sağlıklı kalmak ve fit olmak için yüksek yoğunluklu antrenman (HITT) yapmadan da bu hedefler sağlanabilmektedir. Bunun için en iyi yöntemlerden birisi, tüm vücut bölgelerini (full body) çalıştıracak antrenman programını takip etmek olabilmektedir. Tam tersine, antrenman yoğunluğunu düşük tutarak ve bir haftaya dağıtarak bölgesel vücut bölgelerini de (split program) çalıştırmak tercih edilebilmektedir. 

NO:21 BOXING ST. üyelerine ise, haftada 3 gün antrenman yapmanın yeterli olacağını belirtmekteyiz. Bu aşamadan sonra rutin olarak 3 gün antrenman yapmaya gelen üyelerimizin verim aldığını görmekteyiz. Bu verimin görülmesinde, antrenman programlarının biririni besleyen nitelikte ve antrenörler tarafından hazırlanmış olması büyük etkendir.

Eğer antrenman programı hazırlamaya dair yeterli bilginiz yoksa ki bu çok normal, imkanlarınız doğrultusunda bir antrenör eşliğinde çalışmanız, spor ve iş hayatı arasındaki bu dengeyi sağlamanızı kolaylaştıracaktır.

Belli bir süre ve tecrübenin ardından en azından kendinize yetecek kadar program hazırlama bilgisi edindiğinizde, kimseye bağlı kalmadan rahatlıkla spora zaman ayırabilirsiniz. 

Online Eğitim Modeline Başvurmak

Online Eğitim üzerinden ders ortamına ait bir görsel.

Spor salonuna gitmeye vakit bulamayanların başka bir alternatifi daha bulunmaktadır. İş hayatı bittikten sonra kendi konfor alanınızda ve yolda zaman kaybetmeden online eğitim modeli de etkili olmaktadır. Online eğitim modeli, antrenman yapmak noktasında belli avantajlara sahiptir. Bunlar;

  • Ekonomik olarak daha uygundur.
  • İstediğiniz her zaman spor yapabilirsiniz. 
  • Canınız hangi mekanda isterseniz orada yapabilirsiniz.
  • Sosyal hayatınızı kısıtlamadan, kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Bu imkanlardan faydalanmak ve spor salonuna gitmeden antrenman yapmak için, online eğitim modelimizi inceleyerek bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Home Gym Kurmak

Spor salonundan, antrenörden bağımsız kendi başınıza evde spor yapmak için, home gym de alternatifler arasındadır. Bu alternatif, diğerlerine nazaran daha yüksek maliyete sahip olmaktadır. Ancak bunu göze alarak, kendi başınıza antrenman yapacak deneyime sahipseniz, bütün zamanınızı kendi isteğinize göre daha rahat planlayabilirsiniz.

Kendinize ait gym alanınızı kurmak için, bir takım ekipmanların temin edilmesi gerekmektedir. Ev içerisindeki alanın büyüklüğüne göre, istediğiniz ekipmanları temin etmekte özgürsünüz. Ancak spor ve iş hayatı arasındaki dengenin sağlanması amacında olduğumuzu unutmadan, kullanımı basit ekipmanlara odaklanmak doğru olacaktır. 

Hem daha az yer kaplayacak, hem daha düşük maliyetli olacak ekipmanlar, bu anlamda istenileni karşılayacaktır. Bu ekipmanlardan bazıları ise şunlardır;

  • Push Up Bar (Şınav Barı)
  • Pull Up Bar (Barfiks Demiri)
  • Theraband (Direnç Bandı)
  • Ab Wheel (Fitness Tekerleği)
  • Dambıll 
  • TRX Set
  • Fitness Mat

Eğer ileri seviyede bir deneyime sahipseniz aynı zamanda sporu ciddi bir şekilde hayatınıza dahil ettiyseniz, yukarıdaki görselde olduğu gibi kendinize bir home gym alanı da oluşturabilirsiniz.

Bu vb. ekipmanlar ile, iş hayatınızın yanında yeterli antrenman yapabilmek mümkün olmaktadır. Hangi ekipman ile nasıl çalışılması gerektiğini, bir antrenör gözetiminde iyice tecrübe edinip, kullanmaya başlamak daha güvenli olacaktır. 

Konuyla ilgili olması bakımından serbest zamanı doğru değerlendirmek için, “Rekreasyon” başlıklı içeriğimizi de ayrıca okuyabilirsiniz. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir